SESSIÓ DE FORMACIÓ SOBRE TRANSPARÈNCIA AMB LA FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA

Data: 31 de maig 2017

Lloc: Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià

El proper dimecres 31 de maig impartirem una sessió per les entitats de la Federació d’Ateneus de Catalunya al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, emmarcada en el pla de formació impulsat per la direcció General d’Acció Cívica i comunitària de la Generalitat de Catalunya.      

 PROGRAMA:

 La plataforma TransparEnt (operativa a www.transpar-ent.info) és una eina que permet a les entitats avaluar l’estat de la seva transparència, saber com millorar la seva comunicació i obtenir documents d’autoacreditació.

L’aplicatiu contempla les exigències de la Llei de Transparència i també criteris perquè la informació sigui comprensible i així afavorir la participació.

L’objectiu de la sessió de formació és saber com fer servir la plataforma, conèixer les seves funcionalitats i saber com aplicar els indicadors i criteris del procediment d’autoavalaució per a millorar les actuals pràctiques de comunicació de les entitats.

 METODOLOGIA:

La sessió tindrà una durada aproximada de tres hores i es treballarà sobre la situació de cada entitat inscrita, amb casos reals d’utilització de la plataforma TransparEnt i amb models d’aplicació dels indicadors i criteris.

 DESENVOLUPAMENT:

  1. Presentació i exposició de continguts i objectius
  2. Valoració de l’estat de la comunicació i transparència de les entitats participants.
  3. Aprenentatge d’ús de la plataforma TransparEnt
  4. Aplicació d’indicadors i criteris adequats a cada d’entitat que participa a la sessió.
  5. Establiment d’objectius de cada entitat participant

Més informació a Federació d’Ateneus de Catalunya